מסור בטון הוא כלי חיוני שמטרתו לחתוך בטון ובלוקים באופן יעיל, מדוייק ובטוח. יחד עם זאת חשוב להבין שיש מגוון סוגים של מסורי בטון והבחירה חייבת להיות שקולה ומתוך הבנה של הצורך שלכם, המטרה שרוצים להשיג וכמובן שגם לפי התקציב.
לפניכם הסבר על סוגי מסורי בטון, מחירים, יתרונות וחסרונות של מסור בטון וכיצד תוכלו לבחור מסור בטון מושלם.
מהו מסור בטון?
מסור בטון הוא כלי עבודה שנועד כדי לבצע ניסור בטון כשאחד הדברים שמייחדים אותו באופן הטוב ביותר הוא היכולת לחדור לתוך שכבות בטון חזקות ועבות שלעתים קרובות מחוזקות גם בברזל עבה.
מאחר שבטון הוא אחד מחומרי הגלם החזקים והעמידים בבנייה המודרנית, מסור בטון נוקט בגישה שונה ממה שהיה מקובל עד לפני מספר עשורים ובמקום להתמודד עם מכשולים בכוח, הוא עושה את זה בעיקר עם מחשבה שכן חלקי בטון רבים פשוט אינם ניתנים לשבירה ואם נשקיע מאמץ בניסיון שבירה של בטון, אנו עלולים לגרום לנזק בלתי הפיך למבנה (עד כדי כך הבטון חזק…).
לאור זאת היה צורך לחשוב על שיטה ידידותית יותר שתאפשר להסיר חלקי בטון באופן יעיל אך גם בטוח ומדוייק. כל המטרות האלה מושגות באמצעות מסור בטון שבמקום לשבור הוא מתמקד בחיתוך של הבטון בקווים סימטריים.
מסור בטון מורכב מגוף מתכת עמיד שמכיל מנוע חזק המניע מעין צלחת חיתוך (שנקראת גם דיסק) משוננת עשויה ברזל חזק. כדי להקנות לצלחת החיתוך עמידות ויכולת לחדור את הבטון, מצפים אותה בשכבה של שבבי יהלום תעשייתי.
שכבת היהלום הרבה יותר חזקה מהבטון ומאפשרת למסור בטון לחתוך אותו באופן מיידי.
בזמן הפעלת מסור בטון מזרימים מים קרירים אל מקום החיתוך מתוך מטרה להפחית את הטמפרטורה הגבוהה שנוצרת בזמן החיכוך של המסור עם הבטון (טמפרטורה שיכולה להזיק למסור) וגם מתוך מטרה להפחית את כמות האבק שנוצר בניסור.
סוגי מסורי בטון
יש מספר סוגים של מסורי בטון שנבדלים בגודל, במנוע ובמבנה, כשלכל מסור בטון יש את המטרה שלשמה הוא נועד שהרי בסופו של דבר לא ניתן לבצע ניסור קיר בטון עבה באמצעים שמשמשים כדי לנסר צינור בטון או חיתוך קורת בטון.
לפניכם הסוגים העיקריים של מסורי בטון שמשמשים את בעלי המקצוע בישראל. שימו לב שלמרות השינויים במבנה ואופן ההפעלה, כל מסורי הבטון מתבססים על העקרונות שהסברנו לרבות דיסק חיתוך מצופה אבקת יהלום שמונע באמצעות מנוע חזק ושמקורר במים בזמן הניסור.
מסור בטון נע
מסור בטון נע על מסילה היא אחת הדרכים הכי יעילות, נפוצות ומדוייקות לחתוך בטון. המסור מורכב ממספר חלקים:
- מסילה שמקובעת באזור הניסור מבעוד מועד באמצעות ברגים.
- מנוע עם דיסק חיתוך שנע לאורך המסילה.
- מערכת שליטה מרחוק שמפעילה את המסור ומניעה אותו במסילה.
חיתוך במסור בטון נע מאפשר לחתוך חלקי בטון עבים למדי ולבצע מגוון של עבודות לרבות ניסור קירות בטון, ניסור רצפת בטון, פתיחת חלון בקיר, פתיחת דלת ואפילו ניסור תקרת בטון.
ניסור באמצעות מסור נע מעולה לביצוע של עבודות בכל מבנה לרבות ניסור בטון במקלט או ממד.
מסור בטון נייד
מסור בטון נייד דומה מאוד לדיסק חיתוך המוכר כמעט לכל בעל מקצוע אם כי ישנם מספר הבדלים שהופכים מסור בטון ניייד לכל כך מיוחד.
ההבדלים האלה באים לידי ביטוי במידות הגדולות יותר שהופכות אותו לכבד וחזק אך מצד שני לכזה שעדיין ניתן לשאת ולעבוד איתו בקלות.
מסור בטון נייד מעולה לביצוע של עבודות קטנות באופן יחסי.
מסור בטון לרצפה / מסור אספלט
מדובר על מכשיר חיתוך שנע כמו עגלה שהמסור נמצא בתחתית שלה ומנסר את הרצפה, המדרכה או הכביש. מדובר במסור שימושי מאוד בעבודות פיתוח ותשתית.
מתי צריך מסור בטון?
מסור בטון הוא כלי שימושי מאוד שהופך ליותר נפוץ ככל שהשימוש בבטון מתרחב. כיום כמעט כל המבנים עשויים אחוז גבוה של בטון שרק הולך ועולה ככל שרוצים לעמוד בתקנים מחמירים יותר וככל שעולות דרישות בטחוניות כמו הקמת מרחב מוגן.
השימוש בבטון מאפשר ליצור מבנים חזקים ובטוחים יותר אך מצד שני כמעט כל שינוי בו מצריך שימוש בניסור בטון.
צריכים להרוס קיר בטון? הדרך הטובה ביותר היא לנסר אותו. צריכים לפתוח חלון חדש? גם כאן תצטרכו להיעזר במנסרי בטון ועדיין לא דיברנו על מקרים שבהם צריכים לפתוח פיר מעלית או לנסר תקרת בטון כדי ליצור מעברים בין קומות.
האם כדאי לקנות מסור בטון או להשכיר אחד?
מסור בטון הוא כלי יקר (כפי שנסביר בהמשך) ועל כן הוא אינו מומלץ לרכישה למעט מקרים שבהם אתם עומדים לבצע איתו עבודות רבות ואז תוכלו להחזיר את ההשקעה היקרה, מה גם שמסור בטון דורש תחזוקה שוטפת ובכלל זה ציפוי חוזר של שכבת היהלום שנשחקת בכל ניסור וכן ביצוע תיקונים למערכות השונות.
חשוב לציין שגם השינוע של מסור בטון מצריך לעתים קרובות כלי רכב מתאימים שמשלבים חוזק, ניידות וגודל מספקים.
השכרת מסור בטון יכולה להיות אופציה טובה וחסכונית יותר ביחס לרכישת מסור בטון והיא מתאימה לביצוע עבודות נקודתיות בסדר גודל בינוני.
לבסוף, הזמנת חברת ניסור בטון יכולה להתברר כאופציה המשתלמת מכולן במצב שבו צריכים לבצע ניסור חד פעמי, מספר ניסורים או כאשר יש צורך במפעיל מיומן שידע לבצע את העבודה במקצועיות אך גם בבטיחות המתבקשת.
זכרו שבניסור בטון צריך גם לרסק את הבטון ולפנות אותו וזה עוד משהו שיכול לחייב הזמנה של מנסר בטון מקצועי שערוך לתת לכם שירות מההתחלה ועד הסוף.
חברתנו מתמחית בניסור בטון מכל הסוגים ובכל המצבים. אנו ערוכים לתת שירות בכל תנאי שטח ובמידת הצורך גם מפעילים גנרטורים כאשר אין בנמצא נקודת חשמל תלת פאזי. ניתן להזמין אצלנו את השירותים במגוון ערים ובין היתר ניסור בטון בירושלים, ניסור בטון במרכז, ניסור בטון בנתניה, ניסור בטון בחיפה, וכן ניסור בטון בבאר שבע.
מסור בטון יתרונות וחסרונות
היתרונות של מסור בטון רבים וטובים וכוללים בין היתר את היכולת להתמודד עם מכשולי בטון כמעט מכל הסוגים באופן מהיר ויעיל. המגוון הרחב של סוגי מסורים יכול לתת מענה כמעט לכל צורך ולכל תנאי שטח.
יחד עם זאת יש גם כמה חסרונות שכדאי להכיר. מסור בטון אינו יכול לחתוך כל עובי של בטון מפני שהוא מוגבל לקוטר הצלחת שחודרת את הבטון ואם הבטון עבה יותר, אז הניסור לא יהיה אפקטיבי. במצבים כאלה צריך לחתוך את הבטון עם כבל יהלום. דוגמה לכך ניתן למצוא בניסור גשרים או עמודים עבים מאוד.
בנוסף לכך ניסור בטון יוצר המון רעש ולכלוך ולכן הוא עשוי שלא להתאים למקומות מסויימים. ולסיום, חלק גדול של מסורי בטון מצריך שימוש בנקודת חשמל תלת פאזי שאין בכל מקום ועל כן חשוב להביא גם גנרטור מתאים.
מסור בטון מחיר
מחיר מסור בטון ידני פשוט מתחיל בסביבות 4,000 ש״ח והמחיר עולה מהר מאוד ככל שמדובר במסור גדול וחזק יותר.
כמו כן מסור בטון רצפתי יעלה כבר מעל 13,000 ש״ח ומסור בטון חשמלי נע על מסילה בשליטה מרחוק יעלה כבר כמה עשרות אלפי שקלים.
זאת השקעה לא מבוטלת שאליה צריך כמובן לצרף את העלות של כלי הרכב המתאימים לשינוע של כל המערכת וכמובן כלים לריסוק ופינוי הבטון.
האם כדאי לקנות מסור בטון? צפו בניסור בטון מחיר כדי לעשות את השיקול הנכון ולהבין מה מתאים לכם.
צריכים לנסר בטון? ב’פרו בטון’ אנו לא מוכרים מסורי בטון אך מבצעים את כל סוגי הניסור. אצלנו תמצאו את כל הפתרונות הטובים ביותר במחירים הזולים. התקשרו אלינו או שלחו הודעה ונשמח לסייע.