מעוניינים להתקין קולט אדים חדש או לשפר את איכות הסינון של קולט קיים? קידוח חור לקולט אדים הוא הפתרון המומלץ שיכול לשדרג את איכות הסינון של האוויר ולהפחית את הריח בעשרות אחוזים.
האם חייבים לקדוח פתח חיצוני לקולט אדים, מה הדרך המומלצת לעשות את זה, למה צריך לשים לב לפני שפותחים פתח כזה וכמה כל הסיפור הזה צריך לעלות? לפניכם כל המידע שיסייע לכם להגיע אל ההחלטה הטובה ביותר.
אנו ב״פרו בטון״ מתמחים בקידוח יהלום ובכלל זה מספקים שירותי קידוח פתחים לקולטי אדים מכל הסוגים. התקשרו אלינו או שלחו הודעה לייעוץ ולהצעת מחיר משתלמת במיוחד.
מה זה קולט אדים?
קולט אדים הוא מתקן חשמלי חיוני שמותקן מעל הכיריים ושמטרתו לסנן את האוויר בזמן הבישול. משאבת האוויר של הקולט, שואבת את האדים, השמן והריחות שנפלטים מהסירים בזמן הבישול, ומעבירה אותם דרך מסננים שמטרתם לנקות את האוויר ולנטרל את הריחות של הבישול.
שימוש בקולט אדים מונע ריחות של בישולים ושמן בתוך הדירה ומפחית באופן ניכר את הלכלוך בארונות ובמטבח כולו מאחר שהוא שואב בהצלחה גם חלקיקי שמן שבהיעדר קולט אדים היו מתפזרים ומצטברים על חלקים שונים במטבח ומלכלכים אותם.
אין ספק שקולט אדים הוא מתקן מומלץ שמסייע לשמירה על הניקיון ועל אווירה נעימה ונטולת ריחות לא רצויים בתוך הבית.
אילו סוגים של קולטי אדים קיימים?
יש מגוון סוגים של קולטי אדים ומבלי להיכנס אל החלקים הטכניים של כל סוג, נספר לכם שההבדל עשוי להיות במבנה, במיקום וביעילת השאיבה והסינון, כשההבדל המרכזי יבוא בדרך כלל לידי ביטוי באופן הסינון.
קבוצה ראשונה – קולטי אדים עם ארובה
קולטי אדים עם ארובה נחשבים למוצלחים במיוחד ולמעט מקומות שלא ניתן להתקין אותם, הם גם מומלצים במיוחד מהסיבה שהם שואבים את הריח, האדים והשמן, מסננים אותם ופולטים אותם אל מחוץ למבנה.
זאת הדרך היעילה ביותר מפני שהיא מאפשרת להיפטר כמעט לחלוטין מריחות ולכלוך והתחזוקה התקופתית פשוטה וזולה יותר בהשוואה לקבוצה השנייה של קולטי האדים.
קבוצה שנייה – קולטי אדים ללא ארובה
הקבוצה השנייה של קולטי האדים מכילה את כל הקולטים שאין להם ארובה. למעשה מדובר בקולט ששואב את האדים, השמן והריח, מסנן אותם באמצעות פילטר פחם ומחזיר אותם לחלל הדירה.
אף על פי שקולטים אלה יכולים להיות יעילים, עשויים להיות להם מספר חסרונות שקשורים בעובדה שהם ממחזרים את האוויר ולא מוציאים אותו החוצה וכמו כן התחזוקה שלהם מעט יקרה יותר ביחס לקולטי אדים עם ארובה. השימוש בקולטי אדים פנימיים ללא ארובה יהיה בדרך כלל במקומות שבהם לא ניתן לקדוח פתח חיצוני עבור הקולט או כשיש במטבח אילוצים טכניים אחרים.
האם חייבים לקדוח חור לקולט אדים?
תלוי בסוג הקולט שאתם מתכוונים להתקין. אם רוכשים קולט פנימי ללא ארובה, אז אין צורך לקדוח פתח מפני שהקולטים מהסוג הזה אינם פולטים את האוויר מחוץ לדירה אלא רק מסננים וממחזרים אותו.
ההמלצה הכללית למי שיכול היא לבחור בקולט עם פתח חיצוני מפני שהוצאת האוויר מחוץ לדירה מאפשרת לו לתפקד באופן יעיל וטוב יותר. יחד עם זאת יכולות להיות סיבות רבות לכך שלא ניתן להתקין קולט עם פתח חיצוני ובכלל זה קיר מטבח פנימי שהצד השני שלו פונה לשכנים או לחדר מדרגות או אילוצים אחרים שקשורים בהימצאות תשתיות שונות בתוך הקיר שמונעות את הקידוח שלו.
ניתן לומר שבמצבים שבהם ניתן להתקין קולט עם ארובה חיצונית, בהחלט כדאי לעשות את זה אך אם מכל סיבה שהיא לא ניתן לקדוח פתח, אפשר להסתפק בקולט אדים פנימי מסוג איכותי.
איך מתבצע קידוח חור לקולט אדים
כפי שניתן לראות בתמונה, חור לקולט אדים נראה כמו תעלה עגולה ולא חור קטן בתוך קיר ולכן חשוב להשתמש באמצעים שיכולים לקדוח קירות ובטון עבים בקוטר הרצוי שנע בין קידוח שני צול לקידוח 4 צול בהתאם לסוג הקולט שיש לכם.
קידוח חור לקולט אדים נעשה באמצעות קידוח יהלום שנחשב למדוייק במיוחד ולכזה שיכול לחדור אל תוך קירות שעשויים מבלוקים, בטון או אפילו קירות טרומיים באופן מהיר ובטון.
הקידוח מתבצע בעזרת מקדח חשמלי שמתחבר את אזור הקידוח. אל המקדח אנו מחברים כוס קידוח בקוטר הרצוי. כוס הקידוח נראית כמו צינור מתכת משונן והיא מצופה בשבבי יהלום שיוצרים שכבה דקה וחזקה במיוחד שמאפשרת למקדח לחדור אל תוך הקיר וליצור תעלה מדוייקת שממנה יצא האוויר מהקולט אל מחוץ לדירה.
דגשים בקידוח פתח לקולט אדים
קידוח חור לקולט אדים היא פעולה שצריך לתכנן ולבצע באופן בטוח שלוקח בחשבון את הסיכונים שעלולים להתעורר.
- עבדו רק עם חברה מומחית ומומלצת לקידוח בטון שיש לה ניסיון בקידוח חורים לקולטי אדים.
- חשוב להבין לאן הפתח פונה ולוודא שאינו מפריע לשכנים או למתקנים ותשתיות בבניין. כמו כן צריך לבדוק שהפתח יכול לפלוט את האוויר מתוך הבית בחופשיות.
- בדקו את עובי הקיר שצריך לקדוח ואת החומר שממנו הוא עשוי. קידוח קיר בטון עשוי להיות שונה מקידוח של חומרי בניין אחרים, הן מבחינת המחיר והן מבחינת האביזרים שמשמשים לקידוח.
- וודאו שבקיר אין תשתיות שיכולות להיפגע מהקידוח. צנרת מים או ביוב, חוטי חשמל וכיוצא בזה, נמצאים בקירות רבים בדירה וחשוב לוודא שהקידוח אינו פוגע בהם.
- במידה שמדובר בקידוח בטון עבה, צריך לתת את הדעת לפינוי הבטון. הדבר נכון גם בקירות דקים יותר אך ככל שיש יותר בטון לקדוח, ככה העניין הופך למרכזי יותר.
- חשוב לעבוד באופן מסודר ונקי לפי כללי בטיחות מחמירים לרבות שימוש באמצעי מיגון לפי צורך.
כמה עולה קידוח פתח לקולט אדים
המחיר של קידוח חור לקולט אדים תלוי בעובי הקיר והחומר שממנו הקיר עשוי. קידוח קיר בלוקים יכול להיות זול יותר מקידוח בטון כמו שקידוח קיר של 10 סנטימטרים עשוי להתברר כזול יותר ביחס לקידוח קיר 30 סנטימטרים.
כמו כן צריך לזכור שככל שקודחים או מנסרים יותר בטון, ככה המחיר לכל קידוח יורד בהתאמה. ב״פרו בטון״ המחיר של קידוח חור לקולט אדים מתחיל ב-250 ש״ח. כדי לקבל הצעת מחיר מדוייקת, אנו צריכים להבין את מהות העבודה והקיר שצריך לנסר ובכל אופן אנו מתחייבים למחירים הוגנים ומשתלמים במיוחד, לעבודה מקצועית ולשירות הכי טוב שתקבלו.
התקשרו אלינו או שלחו הודעה לייעוץ ולהצעת מחיר בתוך דקות ובלי התחייבות.